Son KRS

Son-Kristiansand

Første etappe til Kristiansand ble unnagjort solo. Ser ut til at trackeren fungerer fint. Fortsetter den slik skal det være mulig å følge oss på hele turen. Oppdatert kart finnes på denne linken: https://share.delorme.com/Ymir

Ymir Son-KRS (4 of 35)
 På kryss nedover Oslofjorden

Lang kryss sydover Oslofjorden med vinden rett i mot 12-25 knop. Startet ut med 2 rev og fokk men byttet til genova etter noen timer. Stort sett greie forhold. Autopiloten fungerte perfekt så det ble litt tid til middag mellom alle slagene 🙂

Ymir Son-KRS (6 of 35)
 Østre Bolærne

Godt å komme til havn på Bolærne etter å kjempet med vind og strøm rett i mot i 8 timer. Men værmeldingene var veldig gunstig for gode forhold dagen etter så det var greit å ha et godt utgangspunkt for neste dags seiling

Ymir Son-KRS (15 of 35)
På vei til Arendal

Starta tidlig fra Bolærne. Litt trøblete å komme seg fra brygga siden det hadde begynt å blåse ganske friskt  Kort motorkjøring ut i åpent farvann hvor jeg satt genova.

Ymir Son-KRS (14 of 35)
Bra fart !!

Etter hvert økte vinden til over 30 knop og jeg hadde en flott seilas langs kysten. Med kjølen inn var båthastigheten tidvis på 9-10 knop !!

67 nm ble unnagjort med en snitthastighet på 8 knop. Men da jeg nærmet meg Tromøya døde vinden helt ut og det ble motorkjøring siste halvtimen inn mot Arendal.

Ymir Son-KRS (20 of 35)
Arendal

I Arendal la jeg til ved allmennkaia midt i byen. Helt ok men vanskelig å finne feste til fortøyning da det ikke var noen bolter. Lå rett bak en annen norsk seilbåt, Ariane. Skipperen var litt av en type. Midten av 60 årene langt hvitt år og hestehale. Når han ikke var på seiltur kjørte han rundt på motorsykkel. De var også på vei mot Shetland. Kanskje treffes vi der ??

Ymir Son-KRS (24 of 35)

Platt lens mot Kristiansand

Silkeføre på platt lens med begge forseil. Ypperlig forhold for paraseilor men det får vente til jeg får mer mannskap ombord. Litt for mange liner å håndtere alene.

Ymir Son-KRS (26 of 35)

Autopiloten styrer

Flotte forhold, tid til å slappe av og lese en god bok !!

Ymir Son-KRS (29 of 35)

På vei inn mot Kristiansand

Ymir Son-KRS (35 of 35)

Gjestehavna

Da jeg kom inn på gjestehavna i Kristiansand var det temmelig fullt. Men en tysk cabincruiser (den til høyre for Ymir) hadde lagt seg midt på brygga og sperret for den enste plassen som var ledig. Jeg seg sakte inn mot han og spurte om det var mulig å flytte seg noen meter fram eller tilbake men det ville han ikke. Heldigvis kom det noen fra de andre båtene og fikk flyttet tyskeren slik at det ble plass for meg også.

Flott seilas til Kristiansand i nydelig vær. I morgen får jeg selskap av Roger Larsen som blir med til Færøyane og Shetland.

Share This