Kart

Lerwick-Torshavn

15. juni klokka 2130 kasta vi loss fra Lerwick. Det er sterke tidevannsstrømmer i området så vi måtte bergene tidevannet med referanse fra Dover. Det ga oss to mulige avgangstidspunkt og vi valgte å starte om kvelden siden vinden også var gunstig.

Ymir Lerwick-Torshavn-1

Værkart lasta ned fra “ZyGrib”

Prognosekartet viste at vi ville få en rask seilas på styrbord halser.

Ymir Lerwick-Torshavn-4

Men før avgang måtte vi fylle magen med en skikkelig engelsk frokost. Tror ikke denne hadde gått gjennom som anbefaling i Helsedirektoratet !!

Ymir Lerwick-Torshavn-11

“Nød proviant”

Det går ikke an å forlate Shetland uten en tur på den lokale tax-free sjappa. Vi trengte ballast i båten og da var det enklest å fylle opp med øl til kr 5.86 per boks. Det ble et par kasser med Pepsi Max også men den var faktisk dyrere enn Budweiseren !!

Ymir Lerwick-Torshavn-5

Lokale vikinger

Før vi forlot brygga fikk vi en skikkelig viking avskjed….Neida det var nok bare show for noen turister som kom på besøk fra et cruiseskip.

Ymir Lerwick-Torshavn-8

Sterk vind i havna.

Ymir Lerwick-Torshavn-18 - Copy

“God bør”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geir og Sondre sjekker kursen.
Ymir Lerwick-Torshavn-21 - Copy

Kartplotter er god og ha. Vi ligger nå syd av Foula med vind på 21 knop fra NØ som ga oss god båtfart mot Torshavn.

Ymir Lerwick-Torshavn-20 - Copy

Sånn ser det ut i virkeligheten. Foula ligger syd vest av Shetland og etter å ha passert øya er det åpen hav mot Færøyane.

 Ymir Lerwick-Torshavn-27

Roger holder kursen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det sliter på å ha nattevakt når det er kaldt, fuktig og båten ruller. Roger ser litt “pjuskete” etter 2 timers vakta. Tenker det blir godt å krype inn i soveposen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABåten går på autopilot stort sett hele tiden. Men av og til er det greit å styre litt for å kjenne på båten og sjekke at trimmen er i orden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Typisk “sjømiddag”

Ymir Lerwick-Torshavn-35

“Kontoret”

Ymir Lerwick-Torshavn-38

Vi nærmer oss Færøyane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Runding av Nolsøy.

 Ymir Lerwick-Torshavn-53

Sondre kikker mot Torshavn og gleder seg til å komme til land etter en litt røff seilas.

 Ymir Lerwick-Torshavn-57

På vei inn mot havna ble vi møtt av kongeskipet Danneborg. Vi fikk senere vite at Dronning Margrethe var ombord. Tror det var hun som vinka til oss da vi passerte på nært hold. Roger fotograferer ivrig.

Ymir Lerwick-Torshavn-59

Danneborg.

Elegant skute. Sjøsatt i 1932. Greit å ha denne som privat yacht og en besetning på 52 som stiller alle behov og ønsker !!

Ymir Lerwick-Torshavn-66

“Ankerpils”

Det var nydelig vær da vi ankom Torshavn og vi fikk kremplassen inners i havna bare 10 meter unna nærmeste kafe. Utseilt avstand fra Lerwick ble 237 nm og på det brukte vi ett døgn og 14 timer. Noe som er mer enn godkjent.

Roger demonstrerer hvordan en legger “bi” Dette en metode som er fin å bruke dersom en trenger å stoppe opp båten i mye vind.

Ymir Lerwick-Torshavn-70

Torshavn.

Ymir Lerwick-Torshavn-74

Ymir på kremplassen midt i sentrum.

vær 3

Værprognose for neste legg.

Dette er den foreløpige værprognosen for tidspunktet når vi hadde tenkt å starte mot Seidisfjordur på Island. Blir nok å vente her i Torshavn til lavtrykket passerer. Selv om vindretning er gunstig er det ikke behagelig å sette ut når de melder om vindstyrke på 45-48 knop.

Share This